Kursverksamhet

Foto: P. Olovsson

Foto: P. Olovsson

I anslutning till utdelningen av Årets näverlur håller vi varje år kurser i lurspel, kohornspel och kulning och detta sker i samarbete med Göteborgs kulturkalas. Vi tar ut en liten fikaavgift på 50 kr/deltagare.

I kursverksamheten ingår också ett par minikonserter på stan, viss medverkan i vår konsert i Domkyrkan, samt under utdelningsceremonin i GöteborgsOperans foajé.

2023 års kurser och konserter kommer att äga rum den 2-3 september samtidigt som Göteborgs kulturkalas! 

se info på
https://www.aretsnaverlur.se

Kurs i kulning 

Kurs i näverlur

Kursen vänder sig till dig som har tidigare vana av lurspel eller andra instrument med liknande blåsteknik t.ex. trumpet, trombon eller valthorn. Vi kommer att spela både efter noter och gehör.

Kurs i kohorn

Kursen vänder sig till dig som har tidigare vana av kohornspel eller andra instrument med liknande blåsteknik t.ex. trumpet, trombon eller valthorn.

Nybörjarkurs näverlur/kohorn

Kursen vänder sig till dig som inte har någon tidigare vana av näverlurspel eller kohorn. Kursen ger en introduktion i hur man får ljud och hittar toner på både lur och horn.

Kohornsduett

Skicka in din anmälan till: rskulturfond@gmail.com

Ange i anmälan namn, telefonnummer, vilken kurs du önskar gå samt eventuell tidigare erfarenhet av spel eller sång. Meddela även om du har ett eget instrument (och om det är en näverlur vilken stämning den har) eller om du vill låna.

Vid frågor; ställ dem gärna till oss! Enklast är att nå oss på mail: rskulturfond@gmail.com.

Dela den här sidan